InValkenswaard banner

Van Valkenswaard naar Spanje op de fiets

Tuesday 5 Mar 2013 08:48

In 2008 liep Rosanne-renee Lagendijk uit Valkenswaard als studente Management Dierverzorging enkele weken stage bij het asiel van de organisatie A.C.E. / S.H.I.N. in Spanje. Dit staat voor Animal Care Espana / Spaanse Honden In Nood. Deze organisatie vangt afgedankte- en zwerfhonden op, verzorgen deze in hun asiel en proberen een nieuw, veilig onderkomen voor ze te vinden. Een zogenaamde ‘gouden mand’.

Tijdens haar stage hoorde en zag ze dingen die ze nooit verwachtte aan te treffen in een land dat relatief zo dichtbij Nederland ligt. Ze was geschokt.. (U kunt hier meer over lezen op mijn website.)

Na al die jaren vond ze het eens tijd voor actie. Ze is op allerlei manieren geld aan het inzamelen geweest voor quarantainehokken. Deze hokken zijn hard nodig zodat de honden die van de straat komen de al aanwezige honden in het asiel niet kunnen besmetten met eventuele ziekten.

Er staan collectebussen verspreid in Valkenswaard en Veldhoven. Op basisscholen worden lege flessen ingezameld. Via de website, Twitter en Facebook worden donaties gedaan en tips uitgewisseld. En op donderdag 25 april is er bij Spaanse tapasbar El Toro Loco in Valkenswaard een benefietavond waar een veiling wordt gehouden, en mooie prijzen worden weggegeven.

Om meer voor elkaar te krijgen bij o.a. grote bedrijven, wilde Rosanne het nog ietsje groter aanpakken. Ze gaat daarom de tocht van haar woonplaats in Valkenswaard naar het asiel in Spanje op de fiets afleggen! Afhankelijk van de route bedraagt deze tocht ongeveer zo’n 2300 kilometer. Dat is toch wel een mooie sponsoring waard, vinden wij vandaar dit artikel.

De uiteindelijke som die nodig is voor de hokken is €3000.- en ze is er nog lang niet..

Draagt U ook een steentje bij? Stuur dan een mailtje of bezoek haar website:

rr.lagendijk@hotmail.com
www.ikfietsvoorace.nl

Voor het laatst bijgewerkt op: Tuesday 5 Mar 2013 | 08:48

Sponsor actie

Sponsor actie