InValkenswaard banner

SV Valkenswaard doet weer mee om het kampioenschap

Monday 2 Apr 2012 09:42

SV Valkenswaard deed goeie zaken in Boxtel. Het won zelf met 1-2 van het plaatselijke ODC en zag de concurrentie tegelijkertijd punten verliezen. Met nog 3 wedstrijden te spelen strijden de Bosuilen weer volop mee voor de hoofdprijs.

De wedstrijd kende een vrij rommelig begin. SV Valkenswaard moest al snel enige omzettingen doen omdat het linksback Roy van Heck al in de 10e minuut met een, naar het zich liet aanzien, serieuze hoofdblessure moest wisselen. Beide ploegen hielden elkaar tot op dat moment redelijk in evenwicht. In de 18e minuut werd de wedstrijd dan toch opengebroken. SV Valkenswaard-aanvoerder Jur Rademakers stond precies goed om een afgeslagen corner van de bezoekers te onderscheppen. Van ca. 20 meter knalde hij de 0-1 op de borden. ODC stelde daar vooralsnog maar weinig tegenover. Een dikke tien minuten daarna schoot diezelfde Rademakers de 0-2 binnen na een bijzonder fraaie combinatie met Roy Panis. Het eerste gevaar van de thuisploeg liet best lang op zich wachten maar was meteen ook wel van een flink kaliber. Spits Randy Krimp schoot in de 35e minuut van drie meter voor het doel op SV Valkenswaard-keeper Kleine Deters. Met een katachtige reflex wist de SV Valkenswaard-keeper vooralsnog de “0” voor de bezoekers vast te houden. Valkenswaard-spits Van Poppel kwam vlak voor rust voor het eerst even los van zijn bewaker, maar hij zag zijn schot over het doel van ODC-keeper Van Bommel zeilen.

Tien minuten na de rust had diezelfde Van Poppel, vrij voor een open en leeg doel, de wedstrijd kunnen beslissen na een afgemeten voorzet van Thom van de Donk, maar waarschijnlijk door toedoen van een hobbeltje op het veld verprutste Poppel deze buitenkans. Vervolgens lieten ook Kelly Leemans en Thom van de Donk nog uitstekende mogelijkheden liggen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar tussendoor werd de defensie van de Bosuilen af en toe toch ook stevig geplaagd met serieuze tegenstoten. De gevaarlijke ODC-midvoor, Krimp, had het vizier vandaag evenwel niet op scherp. Na 75 minuten mocht hij dan toch proberen om de aansluitingstreffer te forceren en wel via een strafschop omdat Roy Panis de bal met de hand had beroerd, vlak voor zijn eigen doellijn. Krimp liet zich dit buitenkansje niet ontnemen: 1-2. En daarmee werd het startsein voor een spannend slotoffensief wel gegeven. ODC zette nog eens alles op alles hetgeen nog resulteerde in nog enkele halve kansen maar toch ook nog in een kopbal die via de zijkant van de paal achter het doel van Kleine Deters rolde. Achterin bij de rood-wit-blauwen was het ondertussen wel ‘open huis’. Thom van de Donk en invaller Nick Thijssen hadden namens de Bosuilen in de slotfase wederom uitstekende mogelijkheden om aan alle onzekerheid een einde te brengen, maar allebei faalden ze jammerlijk. Scheidsrechter Londar uit Vught floot kort na de laatste verprutste geel-blauwe tegenstoot voor het eindsignaal van deze wedstrijd die uiteindelijk met SV Valkenswaard toch wel een verdiende winnaar kreeg.

De eerstvolgende wedstrijd van SV Valkenswaard is opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen Beerse Boys.  Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 15 april a.s. om 14.30 uur op het sportpark in Middelbeers.

Voor het laatst bijgewerkt op: Monday 2 Apr 2012 | 09:42

Sporten in Valkenswaard

Sporten in Valkenswaard