InValkenswaard banner

SV Valkenswaard stelt na de rust orde op zaken tegen Acht

Monday 2 Apr 2012 09:17

SV Valkenswaard stelt na de rust orde op zaken tegen Acht
Om nog in de race te blijven voor het kampioenschap moet SV Valkenswaard hopen op misstappen van de koploper. Daarnaast moet het uiteraard vooral ook zelf blijven winnen. Tegen laagvlieger Acht lukte dat, vooral dankzij een goeie tweede helft.

Het begin was wel overduidelijk voor Acht.  Al in de 1e minuut mocht Acht aanleggen voor een vrije trap op ruim 20 meter van het doel van SV Valkenswaard-keeper Kleine Deters.  De Valkenswaard-doelman kon deze inzet met de vuisten nog wel keren, maar hij kon niet verhinderen dat de inlopende Eric van Gerven de rebound simpel binnen kon tikken: 0-1. Een valse start voor de thuisclub, dus. Schoorvoetend en zonder groots te spelen en dus ook zonder zich al te veel kansen te creëren, nam de thuisclub het initiatief vervolgens ter hand. Maar uitgespeelde kansen leverde dat nauwelijks op. Thom van de Donk had na een half uur dan eindelijk toch de gelijkmaker op zijn schoen, maar de jongeling stuitte op keeper Van der Feesten. Acht had na die vroege voorsprong verder niks dreigends meer laten zien, maar het tweede serieuze gevaar van de bezoekers leverde wel meteen ook het tweede doelpunt op. Niels de Leijer voltrok met het hoofd het vonnis na 31 minuten: 0-2. De defensie van Acht raakte vervolgens niet echt meer onder de indruk van de pogingen van de thuisclub om nog voor de rust iets terug te doen.

Na de pauze toch wel een ander beeld. SV Valkenswaard rechtte de rug en de geel-blauwen kregen uiteindelijk ook loon naar werken. Eerst nog verprutste de spits van Acht, Bertrams, een mooie kans op de 0-3 (hoe anders had het misschien kunnen lopen…) maar daarna kwam het verschil in kwaliteit toch tot uitdrukking. Thom van de Donk zette in de 65e minuut uitstekend door op links en liet Van der Feesten met een fraaie curve in de verre hoek volstrekt kansloos: 1-2. Vijf minuten later tekende diezelfde Van de Donk uit een toch moeilijke hoek voor de gelijkmaker nadat Van der Feesten bij het uitkomen finaal over de bal heen had gemaaid: 2-2 na 69 minuten. Het thuispubliek dat zo langzamerhand niet meer op ‘alles’ rekende, ging er toch nog eens voor zitten. En uiteindelijk niet voor niks. René Bolster had weer kort daarna de derde treffer voor de thuisclub op zijn hoofd, doch zijn kopbal ging via de lat over. De 3-2 kwam uiteindelijk dan toch tot stand en wel na een afgemeten voorzet van Jur Rademakers op het hoofd van invaller Roy Panis in de 82e minuut, die fraai binnen kon knikken. Acht was met deze derde tegentreffer in een tijdsbestek van minder dan een kwartier toch wel definitief gebroken. Voorstopper Bolster kopte uit een strak genomen corner in de 87e minuut ook nog eens snoeihard de 4-2 binnen en wederom Roy Panis, die volop terug is na een langdurige blessure, rondde in blessuretijd nog zeer bekwaam een counter van de thuisclub af: 5-2.

Zondag a.s. speelt SV Valkenswaard een uitwedstrijd tegen ODC uit Boxtel. Aanvang in Boxtel: 14.30 uur.

Voor het laatst bijgewerkt op: Monday 2 Apr 2012 | 09:17

Sport nieuws Valkenswaard

Sport nieuws Valkenswaard